SEO

SEO (Search Engine Optimization) is een veel gehoorde term. Als je de drie letters SEO intik op google krijg je ongeveer 339.000.000 resultaten in 0,54 seconden. Dit toont aan hoe belangrijk zoek optimalisatie is voor je bedrijf. Want anders wordt je simpelweg niet gevonden en is je website waardeloos.

Vanuit mijn werk als relatiemanager kom ik bij veel bedrijven. Het voordeel van de huidige tijd is dat je jezelf goed kan voorbereiden voordat ik mijn klant zie. Via internet kan ik een goed beeld vormen over het bedrijf en ondernemer die ik ga bezoeken. Vrijwel de eerste stap die ik zet is het googlen van de bedrijfsnaam. Dat doen niet alleen accountmanagers maar ook (potentiële) klanten.

Anno NU komt het nog regelmatig voor, dat ik een bedrijf op deze manier niet kan vinden. Zelfs niet bij de eerste 10 organische zoekresultaten. Dit is killing, want als ik het bedrijf al niet kan vinden bij het weten van de naam. Hoe zullen klanten het bedrijf die de naam niet weten. Zonder al veel computer kennis kunnen ondernemers met een paar avonden achter de computer zorgen dat je beter vindbaar bent.

Drie belangrijkste stappen zijn:

  1. maak een Google bedrijvenpagina aan
  2. maak een Google analytics account aan
  3. koppel je wegpagina aan webmaster tools

Zodra dit gebeurd is, kan google de website goed vinden. Vanuit dit uitgangspunt kunnen bedrijven de SEO verder optimaliseren. Google heeft een Help Pagina waar je veel informatie kunt vinden over SEO.

Veel succes!