Hosting

Tot eind 2014 heb ik altijd mijn sites via Hostgator in Amerika gehost. Ik ben erg tevreden geweest over deze partij. In het begin was ik huiverig om mijn sites in Amerika te hosten. Dit in verband met SEO en het feit dat een server in Amerika je sites een milliseconden vertraagd. De sites worden immers vanaf een Amerikaans IP adres gehost. Dit hoeft niet helemaal nadelig te zijn omdat je via Google Webmasterstool eenvoudig een target land kan instellen.

Toch heb ik er voor gekozen om over te stappen naar een Europese aanbieder. Na ondersoek is dit VPS hosting via Stratogeworden. Strato is onderdeel van Duitse Telekom en aan de beurs genoteerd. Dit geeft mij vertrouwen over de continuïteit. Andere belangrijke redenen voor de voor overstap waren:

  1. Server staat in Europe, dus niet te maken met Amerikaans recht.
  2. Prijs kwaliteit verhouding.
  3. VPS hosting
  4. Paralles Plesk Deskbord met WordPress beheer ( hierdoor ben je in staat om updates tegelijkertijd te doen voor al je installaties)

Wil je ook gebruik maken van de diensten via Strato. Kijk dan voor meer informatie hier.

Mijn domeinnamen registreer ik via starthosting. Binnen een paar minuten is deze geregistreerd. Ook kun je eenvoudig de DNS server aanpassen, dat deze moet verwijzen naar bijvoorbeeld je eigen VPS bij bijvoorbeeld Strato. Uiteraard kun je ook de domeinnamen bij Strato registreren, dit maakt het allemaal wat makkelijker. Dan heb jij uiteindelijk 1 factuur. Bovendien is de de domeinregistrato daar ook voordeliger. Tzt zal ik ook de domeinnamen gaat overzetten.

Mocht je vragen hebben dan mag je altijd contact met mij opnemen.